HulpOrganisaties | hulpdiensten | veiligheid

plaats/wijzig een vrijwilligersoproep plaats evenement in sociale agenda wijzig je gegevens op hulporganisaties.be registreer je als hulpdienst plaats je artikel online
derde wereld justitie sociaal en samenleving welzijn en gezondheid milieu en dierenDatingsite Tesamen vzw
helpt u bij het vinden
van de liefde


www.tesamen.be
ontvang nieuwsbrief

Wil je als vrijwilliger wel eens helpen? Geef je hier dan op.

Ik wil werken voor
hulpdiensten die werken in :


Zoek hier een hulpdienst 
Aard
Rubriek
Gevestigd te
Zoek hulpdienst op trefwoord
adoptie (7)
algemeen (84)
armoede (32)
brandweer (8)
cursussen (25)
dieren (52)
discriminatie & racisme (24)
familie (38)
gehandicapten (144)
geloof (21)
gezondheid & verzorging (96)
gratis folders (19)
holebi's (30)
jobs (21)
juridisch (18)
kinderen & jongeren (124)
medisch (26)
mensenrechten (9)
milieu (22)
misbruik (18)
noodnummers & meldpunten (9)
ombudsmannen & organisaties (15)
ontwikkelingshulp (69)
operaties (1)
partners (2)
politiek (4)
preventie (11)
psychologische problemen (115)
rouwverwerking (30)
school (19)
seks & seksualiteit (15)
speciale sociale situaties (41)
sport (14)
veiligheid (8)
verslaving (27)
voeding (10)
ziekenfondsen (7)
ziekenhuizen (28)
ziektes (115)
zwangerschap (36)
†† ††
> Mythes over (on)veilig voedsel
> Een gezond gebit, wat een rijk bezit!
> Prostaatkanker
> Mannen en Depressie
> Zelfmoordsignalen bij leerlingen en scholieren
> Andere folders...
 
 volgende »

Categorie: veiligheid

Responsible Young Drivers      
  Responsible Young Drivers organiseert heel wat acties om jong en minder jong te wijzen op het belang van een veilig verkeer. Responsible Young Drivers wordt vaak in één adem genoemd met de nieuwjaarsactie waarop vrijwilligers paraat staan om feestneuzen in hun eigen auto veilig naar huis te brengen. Responsible Young Drivers heeft echter nog tal van uiteenlopende projecten waarbij jongeren op een boeiende, laagdrempelige manier aangesproken worden over  verkeersveiligheid. De promillekart, de promillebril, de crashtest en de tolwagen zijn hiervan enkele voorbeelden. Voor al die acties kan steeds opnieuw gerekend worden op de steun van enkele honderden  actieve vrijwilligers uit het ganse land. Deze jongeren, die tussen 18 en 29 jaar jong zijn, trekken naar scholen, grote evenementen en discotheken om er de boodschap van Responsible Young Drivers uit te dragen. Hun gemeenschappelijke doel is daarbij telkens weer om een gedragswijziging teweeg te brengen bij jongeren om zo het aantal jonge verkeersslachtoffers terug te dringen. Typerend hierbij is dat de vrijwilligers deel uitmaken van dezelfde leefwereld als de te bereiken jongeren en zij dus uitstekend geplaatst zijn om informatie over te brengen.  Elk jaar organiseren de actieve vrijwilligers van Responsible Young Drivers meer dan 250 acties. Zo is er de Europese Nacht Zonder Ongevallen, die ondertussen al overgenomen werd door 14 Europese landen. Responsible Young Drivers ontstond in 1989 in België en heeft ondertussen zusterorganisaties in Nederland en Luxemburg, evenals samenwerkingsverbanden met jongerenvrijwilligersorganisaties in heel wat landen.  Responsible Young Drivers speelt bij het opzetten en ontwikkelen van acties steeds in op de actuele ontwikkelingen en zoekt steeds weer naar nieuwe en verrassende methodieken om een verkeersveilige boodschap over te brengen.  Wens je het team te vervoegen, surf dan snel naar www.ryd.be/inschrijving
  professionele hulp sociale diensten (erkend door overheid) - ter plaatse of aan huis - Brussel - Brussel 
  tel.: 02 513 39 94 
  > bezoek de website   
  > stuur een emailbericht    
Oscare      
 

Als unieke instelling in BelgiŽ, Europa, ja zelfs de wereld, biedt "Het Greet Rouffaer Huis" onder ťťn dak alle mogelijke bijstand aan de brandwondenpatiŽnten en hun familie. De diensten zijn nagenoeg gratis.

Geneesheren, kinesisten, verplegers, psychologen, makers van drukkledij, juristen, verzekeringsmakelaars en een heel team vrijwilligers staan permanent ter beschikking van de patiŽnten.

Sinds haar ontstaan leeft en overleeft "Het Greet Rouffaer Huis " echter enkel dankzij de steun van sponsors, organisaties en heel wat milde schenkers. De vzw helpt ieder jaar meer en meer patiŽnten. Dit betekent dat er steeds meer geld moet gevonden worden om de noodzakelijke diensten te kunnen aanbieden.

  professionele hulp sociale diensten (erkend door overheid) - ter plaatse of aan huis - Antwerpen - Antwerpen 
  tel.: 036401080 
  > bezoek de website   
  > stuur een emailbericht    
Verkeerskunde      
  Opstellen van programma's, organisatie en coördinatie van opleiding, bijscholing en permanente vorming inzake verkeerskunde, alsook adviseren bij de aanstelling van de lesgevers; Stimuleren van wetenschappelijk onderzoek en universitair onderwijs inzake verkeerskunde; Zoeken naar financiële partners bij de overheid en in de privé-sector, ter realisatie van deze doelstellingen; Adviseren van het Vlaams Parlement en van de Vlaamse Regering inzake verkeerskunde.
  tel.: 015/44.65.50 
  > bezoek de website   
  > stuur een emailbericht    
Het Komitee Milieu en Mobiliteit (Komimo)      
  Het Komitee Milieu en Mobiliteit (Komimo) is een permanent overlegforum, opgericht in 1987 door een aantal organisaties die actief zijn in de milieu- en/of de mobiliteitssector. Ze wilden hiermee hun inspanningen op het raakvlak tussen milieu en mobiliteit coŲrdineren
  tel.: 092238612 
  > bezoek de website   
  > stuur een emailbericht    
Seveso: 5 maatregelen die je beschermen bij grote rampen      
  In BelgiŽ zijn er maar liefst 137 bedrijven die grote industriŽle ongevallen kunnen veroorzaken. Meer dan 100 liggen in Vlaanderen. Een ďnulrisicoĒ op ongevallen bestaat niet, hoewel alle bedrijven vandaag onderworpen zijn aan uitermate strenge veiligheidsnormen.
  tel.: +32 2 500 21 11 
  > bezoek de website   
  > stuur een emailbericht    
ASMA vzw, Centrum voor geweldpreventie en zelfverdediging      
  ASMA vzw ishet enige centrum in vlaanderen dat lessen, voordrachten, workshops en cursussen geeft omtrent geweldpreventie en zelfverdediging.
  tel.: 03/828.29.23 
  > bezoek de website   
  > stuur een emailbericht    
Steunpunt Verkeersveiligheid      
  Het Steunpunt Verkeersveiligheid voert, in opdracht van de Vlaamse overheid, wetenschappelijk onderzoek uit over verkeersveiligheid.
  tel.: 011 / 26.81.90  
  > bezoek de website   
  > stuur een emailbericht    
Bomspotting      
  acties tegen kernwapens
  tel.: 03/281.68.39  
  > bezoek de website   
  > stuur een emailbericht    
 volgende »

  
 
†††


 
 
 

 
Version française Meer info Uitschrijven nieuwsbrief Vrienden