HulpOrganisaties | hulpdiensten | holebi's

plaats/wijzig een vrijwilligersoproep plaats evenement in sociale agenda wijzig je gegevens op hulporganisaties.be registreer je als hulpdienst plaats je artikel online
derde wereld justitie sociaal en samenleving welzijn en gezondheid milieu en dierenDatingsite Tesamen vzw
helpt u bij het vinden
van de liefde


www.tesamen.be
ontvang nieuwsbrief

Wil je als vrijwilliger wel eens helpen? Geef je hier dan op.

Ik wil werken voor
hulpdiensten die werken in :


Zoek hier een hulpdienst 
Aard
Rubriek
Gevestigd te
Zoek hulpdienst op trefwoord
adoptie (7)
algemeen (84)
armoede (32)
brandweer (8)
cursussen (25)
dieren (52)
discriminatie & racisme (24)
familie (38)
gehandicapten (144)
geloof (21)
gezondheid & verzorging (96)
gratis folders (19)
holebi's (30)
jobs (21)
juridisch (18)
kinderen & jongeren (124)
medisch (26)
mensenrechten (9)
milieu (22)
misbruik (18)
noodnummers & meldpunten (9)
ombudsmannen & organisaties (15)
ontwikkelingshulp (69)
operaties (1)
partners (2)
politiek (4)
preventie (11)
psychologische problemen (115)
rouwverwerking (30)
school (19)
seks & seksualiteit (15)
speciale sociale situaties (41)
sport (14)
veiligheid (8)
verslaving (27)
voeding (10)
ziekenfondsen (7)
ziekenhuizen (28)
ziektes (115)
zwangerschap (36)
†† ††
> Mythes over (on)veilig voedsel
> Een gezond gebit, wat een rijk bezit!
> Prostaatkanker
> Mannen en Depressie
> Zelfmoordsignalen bij leerlingen en scholieren
> Andere folders...
 
 volgende »

Categorie: holebi's

Goudou Lesbiennewerking      
 
  • Organiseren en coördineren van activiteiten in verband met integratie en ontplooiing van lesbiennes in de maatschappij
  • Publicaties, informatie en voorlichting aan leden en niet-leden
  • Het bevorderen van persoonlijke emancipatie door het stimuleren van de bewustwording omtrent de eigen en maatschappelijke situatie en de relatie daartussen.
  • Onthaal voor lesbiennes en vrouwen met lesbische of biseksuele gevoelens
  • Praatcafé iedere 2e en 4e donderdag
  • Publicatie van tweemaandelijkse Nieuwsbrief
  • Fuiven
  • Regelmatige activiteiten
  zelfhulp - e-hulp - West-Vlaanderen - Brugge 
  tel.: 0478/213 504 
  > bezoek de website   
  > stuur een emailbericht    
Stukje Anders      
 

Lesbisch? Maar getrouwd geweest met een man?

Als vrouw en man gaf je elkaar het trouw-woord, een sterk gegeven, een sprankelend nieuw hoofdstuk. Het bleek goed, alles op z'n plooi, net zoals bij zovelen.

Maar dan, dan merk je dat rusteloosheid in je huist, je voelt je niet meer thuiskomen in lijf en geest... Je tobt, verzucht, twijfelt, vermomt, zwijgt... je vervreemdt van jezelf, je eigen diepste wezen.

"Wie ben ik????"

Tijdens je zoektocht vind je uiteindelijk wat je reeds lang dacht te weten: "Ik ben een lesbische vrouw!!!! "

En nu ? Wat doe je d'er mee? Dat vertel je toch niet zomaar? En toch!! Een groot aantal formidabele vrouwen maken het mee. Misschien kunnen we samen een steun zijn en met nog anderen dat stukje "anders leven" delen. Daarom een aanbod: we starten een groep van lesbische vrouwen in en/of na een hetero-huwelijk. Wil je van gedachten wisselen met een ploeg gelijkgestemde harten, wel, laat van je horen!

Contact kan via: contact@stukje-anders.be.

Tot lees, hoors ...
Warme moedige groet!

 

  zelfhulp - e-hulp - West-Vlaanderen - Brugge 
  > bezoek de website   
  > stuur een emailbericht    
&of Holebi-jongeren Leuven      
  &of is de holebi-jongerenorganisatie voor en door jongeren tot en met 26 jaar die actief is in het studentikoze Leuven. Wij organiseren een mix van ontspannende, informatieve of vormende activiteiten, en willen vooral openstaan voor iedere holebi-jongere die graag eens een serieuze of plezante babbel wil doen. De activiteiten verschijnen op de website en gaan traditioneel vaak op weekavonden door.
  professionele hulp sociale diensten (erkend door overheid) - e-hulp - Vlaams-Brabant - Leuven 
  > bezoek de website   
  > stuur een emailbericht    
Labyrint, lesbiennevereniging uit Leuven      
  Lesbienne-organisatie Labyrint wil vrouwen de mogelijkheid bieden om op een spontane en vrijblijvende manier met elkaar in contact te komen via allerhande activiteiten zoals fuiven, sport, vrouwencafé,kaarten, info-avonden, weekends...
  zelfhulp - ter plaatse of aan huis - Vlaams-Brabant - Leuven 
  tel.: 0484/67.31.48  
  > bezoek de website   
  > stuur een emailbericht    
Casa Rosa vzw      
  Casa Rosa vzw is een regionaal, open, laagdrempelig gemeenschapshuis voor holebi's, transgenderpersonen en alle andere leuke mensen. Het ligt in hartje Gent op de hoek van de Belfortstraat en de Kammerstraat. Ben je op zoek naar jezelf? Op zoek naar informatie? Op zoek naar andere holebi's of eigenlijk op zoek naar .. je niet goed wat, ... wel, hiervoor is er het onthaalteam van Casa Rosa. Op onthaal@casarosa.be kan je al je vragen kwijt, we garanderen je een zo volledig mogelijk antwoord of sturen je door naar de voor jou gepaste kanalen. Wil je een diepgaander gesprek, de vrijwillig(st)er staat met een luisterend oor voor je klaar.
  professionele hulp sociale diensten (erkend door overheid) - e-hulp - Oost-Vlaanderen - Gent 
  > bezoek de website   
  > stuur een emailbericht    
Holebi Events      
 

Geachte,

Hierbij willen wij even een schets maken om en rond onze vereniging en diens activiteiten. Waaronder wij met twee heel grote projecten begaan zijn rond Sociale Integratie.

Holebi's hebben het vaak nog moeilijk wat betreft Sociale integratie. Heel dikwijls worden Holebi's nog mis begrepen en zijn er enorm veel misvattingen om en rond het hele Holebi Gebeuren. Wij zien meer en meer jongeren die na hun coming out ernstig in de problemen raken. Niet enkel bij vrienden, maar ook thuis en op school. Hieraan is dringend werk.

Wat wil onze vereniging net doen?

Wij willen eerste en vooral open staan voor iedereen. Zowel voor Holebi's als diens omgeving die problemen ondervinden. In eerste instantie wensen wij samen met de reeds bestaande Federaties en Verenigingen die reeds op informatief gebied sterk staan gaan samenwerken om en rond het idee van een Holebi Bus met aan boord een infowinkel en een praatcafé. Deze bus zal dan toeren doorheen heel ons landje en in steden en ook op activiteiten en festivals postvatten. Hier kunnen mensen dan terecht met al hun vragen om en rond Holebi versus Hetero.

In twee instantie willen wij een heus project opzetten genaamd Holebi Opvanghuis. Wat doet een opvanghuis dan en welke taak en nut heeft dit in sociale integratie en onze maatschappij?

Ons opvanghuis wil open staan voor Holebi's met zeer ernstige problemen, jongeren die nergens anders terecht kunnen. Vooral Jongeren die thuis problemen ondervinden en in hun nabije omgaven betreffende niet aanvaarding om en rond hun geaardheid. Dit kan gaan van kleine pesterijen tot zelfs mishandeling, zelfmoordneigingen, ouders die hun holebi kind niet aanvaarden en verstoten, Jongeren die thuis weglopen omwille van de gespannen sfeer thuis of die zelfs door ouders op straat worden gezet wegens hun geaardheid. Dit is een heel ernstige problematiek die zich de dag van vandaag heel vaak voordoet maar waar iedereen en vooral dan de politieke wereld een oogje voor dichtknijpen alsof dit niet bestaat. Heel wat van deze Jongeren verdwijnen in de illigaliteit, Prostitutie en Misdaad uit bittere noodzaak om te overleven.

Hoe gaat ons opvanghuis hieraan een oplossing bieden?

Samen met de bevoegde instanties, scholen, ministeries, rechtbanken, ... willen wij deze Jongeren net een nieuwe toekomst geven. Hen begeleiden, naar school laten gaan, onderdak geven, geborgenheid geven, de nodige psychische begeleiding geven. Wij geven deze Jongeren alles wat men nodig heeft om een nieuwe en mooie toekomst op te bouwen en hen in de maatschappij te integreren. Zolang als nodig is zullen deze Jongeren door ons opvanghuis volledig gevolgd en begeleid worden. Dit tot deze klaar zijn op eigen benen te staan en ook na onze zorg zullen wij hen verder opvolgen, begeleiden en helpen als dit nodig blijkt.

Vijf voor twaalf!!

Het is vijf voor twaalf dat wij samen daar iets aan gaan doen. De handen en de krachten in elkaar slaan en de nodige middelen verzamelen om deze projecten een slaagkans te geven en op te starten. Hoog tijd dat ministeries en andere instanties wakker worden en niet om dit gegeven heen draaien alsof het niet bestaat. Inversteren in de toekomst van Jongeren is altijd de moeite waard. Zowel voor de jongeren zelf als voor de maatschappij.

Oproep!!

Wij doen een oproep naar alle ministeries zowel op vlaams, waals als federaal niveau wakker worden en aan dit gegeven en projecten luister en gevolg geven. Maar wij doen ook een oproep naar de bevolking toe om wakker te worden en om zich heen te kijken zonder oogkleppen op en problemen in deze aard op te nemen en te signaliseren. Wij wensen zoveel mogelijk volk te mobiliseren die achter dit initiatief staat. Om samen hieraan wat te doen. Om de handen in elkaar te slaan en met de nodige middelen deze projecten aan te vatten en te realiseren.

riendelijke Groeten,

Het Team Holebi Events

  zelfhulp - ter plaatse of aan huis - Oost-Vlaanderen - Gent 
  tel.: 0493/113817 
  > bezoek de website   
  > stuur een emailbericht    
Inderdaad! vzw      
  Inderdaad! is de Limburgse holebivereniging voor én door jongeren tot 30 jaar. Maandelijks zijn er verschillende activiteiten en jongerencafés (zie kalender op website), en je kan bij ons steeds terecht voor een persoonlijk gesprekje.
  professionele hulp sociale diensten (erkend door overheid) - e-hulp - Limburg - Hasselt 
  tel.: 0498/45.46.17 
  > bezoek de website   
  > stuur een emailbericht    
Brussels Gay Sports      
 

De vzw Brussel Gay Sports werd opgericht in 1991 en telt een 450-tal leden, verdeeld over 6 verschillende sportdisciplines: badminton, body condition, salondansen, tennis, volleybal en zwemmen.

De sportactiviteiten staan open voor alle leeftijden. Zowel beginners als ervaren sporters zijn bij ons welkom. Bovendien kun je elke sport een keer gratis en vrijblijvend proberen!

  zelfhulp - ter plaatse of aan huis - Brussel - Brussel 
  > bezoek de website   
  > stuur een emailbericht    
SACHA - holebivereniging Brussel + Vlaams-Brabant      
 

SACHA is een vereniging voor homo's, lesbiennes en biseksuelen uit Brussel en Vlaams-Brabant.

Correspondentieadres SACHA

Per adres

SACHA Secretariaat O.C. Westrand
Kamerijklaan z/n
1700 Dilbeek

Onthaalnummer SACHA

Tel. 02 520 77 30 (ma-do 19-22 uur)

Praktische coördinaten SACHA

Bankrekeningnummer 979-6226560-38

E-mail: info@sacha-holebi.be Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Website www.sacha-holebi.be

  zelfhulp - e-hulp - Brussel - Brussel 
  tel.: 02 520 77 30 (ma-do 19-22 uur) 
  > bezoek de website   
  > stuur een emailbericht    
VZW Merhaba      
  Merhaba is een zelforganisatie van en voor vrouwen en mannen met roots in de Maghreblanden, het Midden-Oosten en Turkije, die zich aangetrokken voelen door mensen van dezelfde sekse. Merhaba betekent letterlijk "Welkom". De organisatie verdedigt de belangen van alle allochtone holebi's.  
  professionele hulp sociale diensten (erkend door overheid) - e-hulp - Brussel - Brussel 
  > bezoek de website   
  > stuur een emailbericht    
 volgende »

  
 
†††


 
 
 

 
Version française Meer info Uitschrijven nieuwsbrief Vrienden